Thursday, June 2, 2011

.Tak Terjangka.

Assalamualaikum.

Err macamana nak mula ni. Cerita bilamana aku tau aku pregnant ;) Ceritanya mula cenggini. Setelah puas bersaspen tiap-tiap bulan samada aku angkat bendera merah atau tak, jadi pada April aritu bendera merah tak muncul-muncul jugak. Tapi aku tetap tak optimis yang aku pregnant walaupun masa tu dah lewat seminggu dari tarikh yang sepatutnya.

Bukan taknak check, tapi sebelum ni pun masa lewat seminggu aku macam teruja gila nak check, then bila beli je pregnancy test sendiri, tiba-tiba tengok satu line. Tak ke kecewa masa tu kan.

Jadi masa akhir bulan Mac, aku celebrate lah birthday Irwan in advance. Kitaorang pergi Bukit Gambang Resort City kat Kuantan. Kira birthday treat lah ni. Ehh aku takde cerita eh pasal aku pergi sana? Ok tu next entry lah ye :D

Takdelah lama sangat kat sana, cuma 2 hari 1 malam je. Kitaorang amik pakej, jadi dapatlah tiket free untuk masuk ke Bukit Gambang Water Park. Ala-ala Sunway Lagoon jugak, tapi ada beberapa permainan yang mencabar dan tempatnya pun takdelah besar sangat. Kira best jugaklah untuk mandi-manda.

Jadi faham-faham jelah bila dah pergi water park kan. Memang syiok habis, main itu ini macam tak ingat dunia. Siap main gelongsor-gelongsor air yang meluncur laju gila bila at the end dia hempaskan kau, fuhh thrill habis lah.

Bila dah puas melencun kan water park, badan pun penat, lepas tu next day nya kitaorang balik KL. Sambung pulak aktiviti shopping (almaklumlah baru dapat bonus :P), habis satu Starhill kitaorang jelajah. Kaki sakit macam nak mampus, tapi takpe bila tengok barang-barang yang di shoppingkan, sejuk hati :P

Balik ke cerita asal, di awal April, masih tak period jugak. Jadi, sekadar untuk menyedapkan hati, aku pergi beli jugaklah pregnancy test. Kali ni aku beli yang murah je (punya lah taknak membazir kan). Sebelum ni aku beli yang dalam RM20. Yang kali ini aku beli yang 6 ringgit lebih je :P

Sekali kan, masa kat ofis aku senyap-senyap pergi tandas, menjalankan misi! Punya lah excited sampai tak sempat nak tunggu balik rumah kan. Time nak tengok kemunculan line-line tu, rasa macam cuak habis. Berpeluh jugaklah dalam tandas tu -_-'

Tiba-tiba aku tengok 2 line muncul! Ya Tuhan! Tapi second line tu macam kabur-kabur. Jadi untuk mintak kepastian, aku pun tanya lah satu amoi ni, aku tunjuk sekali pregnancy tester aku tu, sekali dia cakap

"Congratulations! Ini kira pregnant maa!"

Aku macam, hah? Yeayy! Tapi masih jugak nak argue kenapa line satu lagi tu kabur-kabur. Dia cakap memang macam tu, sebab dia dulu pun masa check keluar result macam aku.

Jadi nak kepastian lagi, aku tunjuk pulak pada Thalia, lagi sorang colleague aku, dengan pengalaman beliau, dia pun turut mengesahkan yang aku akan jadi bakal ibu.

Aku gembira tak? Mestilah, lama tunggu weh.

Perasaan bercampur-baur, rasa macam tak percaya yang Tuhan dengar doa aku dan makbulkannya.

Terima kasih Ya Allah kerana Kau bagi aku merasa nikmat ini. InsyaAllah tidak aku akan lalai dengan perintahMu.



Tunggu sambungan macamana aku surprise kan Irwan bila bagitau aku pregnant! He he.

4 comments:

aZRi aZLaN said...

salam, sis. tahniah ye. dulu masa kenal sis zaman anak dara lagi. haha. skrg dah nak jadi ibu. tahniah ye.

.Najihah A. said...

Thanks bro. hehe masa berlalu pantas kan. mesti kena ada perubahan hidup. doakan semua selamat ye :)

.:.farayhasukri.:. said...

sis!!!lame gle xmsuk blog ni..tup3 ade brite bahagia upenye..
sy sgt truje...bace pun cepat2..siap skip2 punyela nk tau sis pregnant!!! sgt truje..tahniah(wpun lambat tau ni tp tahap keterujaannye tahap dewa)

.Najihah A. said...

.Farayha.

hehe blog i kan private, so susah org nak tengok update kan.

Thanks sis :) Congratz to u too, dah masuk kelab E! :)