Tuesday, October 25, 2011

.Kesian Anak Sedara Mak Ngah.

Assalamualaikum.

Isnin semalam, balik je dari klinik (aku mc semalam), kakak aku telefon bagitahu yang anak dia admitted to Ampang Puteri disebabkan oleh keadaan kesihatan dia yang tidak memuaskan sejak sebulan yang lepas.

Anak sedara mak ngah yang sorang ni, Muhammad Al-Faatih dah sebulan lebih asyik dok batuk-batuk je, pergi klinik dah banyak kali, tapi tak baik-baik. Last-last doc tahan, kena admitted.

Lepas didiagnosis, kemungkinan disebabkan kahak yang terkumpul dalam badan dia (baby kan tak pandai lagi nak buang kahak), yang membuatkan batuk dia tak baik-baik. Jadi kena lah buat fisio (untuk keluarkan kahak) dan buat nebulizer (betul ke aku eja nih?) untuk buang kahak-kahak yang terkumpul tu.

Sebelum pergi fisio, darah Faatih kena ambil untuk dibuat test. Masa kena amik darah tu, dia menangis, meraung tak ingat. Sakit kot. Aku tengok pun macam kesian gila, yelah budak kan, apalah daya dia sangat. Aku tak tau macamana kalau anak aku yang sakit nanti, mau aku yang menangis kot.huhu.

Jom layan gambar budak sakit ni.

Panjang betul nama penuh Faatih, jenuh nak isi borang exam nanti :)

Kesian betul tengok Faatih masa ni, macam tak bermaya sangat.

Cian mak ngah tengok dia, kalau anak sendiri macamana tah.

Lepas buat fisio, baru ok sikit. Lepas tu terus jadi lapar, minum susu tak ingat dunia dah.

Malam tadi, muka sudah ceria sikit :)

Alolo si demok ni, panggil ibu dia "Abu", bukan ibu. hehe.

Tau aje mak ngah tengah amik gambar dia.

Muka hari ni, makin sihat.


Mak Ngah doakan Faatih cepat sihat ok. Lepas ni tak mau nakal-nakal dah, kena selalu dengar cakap ibu dengan ayah tau. Be strong ok, Faatih kan hero :)

Tak sabar mak ngah nak tunggu baby mak ngah keluar, nanti boleh main-main dengan Faatih kan. Masuk sekolah sama-sama, hehe.

4 comments:

atie lazis said...

alolo..sian faatih..aniq pn cirit birit the whole last week..seb bek xkne admit ward..problem ngn milk tolerant kot..doc soh tuka isomil,bru baik..tp ibu nye tak suka(soya busuk!)

nama aniq lg pnjg kot..huhuk..aku nk isi form klinik pn dh rase leceh.. :p

.Najihah A. said...

.Atie.

Yeke..kena sabar lah kan bila ada baby ni. Lagi-lagi 1st baby, banyak yang kita tak tau. Ehh Isomil bau busuk ke?

Haah nama Aniq lagi panjang kan, nama bapaknya pun panjang.hehe

Tuan Cimot said...

sbiji muka ibu dia faatih ni..sedap pulak nama faatih ni..hehhe

.Najihah A. said...

.Tika.

Haah dia memang sebijik muka kak Baiti. Kalau in person, orang ingat dia girl tau.hehehe