Tuesday, November 16, 2010

.Sikap Baik dan Comel Pasti Semua Sayang.

Assalamualaikum.

Maaflah tak dapat tulis belog selalu macam dulu. Agak sibuk sedikit lah. Cehh macam lah ada orang yang ternanti-nanti entri baru aku kan.

Apa kena mengena tajuk entri tentang sikap. Tak, ni bukan sesi tazkirah atau rencana motivasi, cuma aku nak kongsikan ada satu sikap manusia yang aku jumpa masa aku pergi temankan adik ipar aku beli barang kat Jusco Alpha Angle.

Di kedai Body Shop itu, of course lah masa masuk kedai tu, salesperson Cina lelaki yang berperawakan lembut tu sangat welcoming kitaorang. Sedang adik ipar aku membelek-belek perfume mana satu yang dia nak beli, salesperson tu pun memperkenalkan perfume baru keluaran Body Shop dan beri juga penerangan mengenai beberapa jenis perfume.

Kira memang dia memberikan servis baiklah walaupun jam masa tu dah nak dekat pukul 10 malam. Kedai pun dah tutup separuh. Tiba-tiba kat belakang kitaorang ni, berdiri seorang budak perempuan. Umur dalam lingkungan 20-an (macam lagi tua je daripada aku!) Dia pun di alu-alukan masuk oleh salesperson tadi.

Kitaorang masih lagi pilih-memilih jadi tak pedulikan budak perempuan tu. So as the salesperson pun tak pedulikan dia.

Tiba-tiba dia cakap macam ni.

SHIT! INGAT ORANG TAKDE DUIT KE?

Terus dia keluar dari kedai, sambil jalan menghentak-hentak kaki. Dah lah cara berpakaian tu macam minah tahapeape (bukan seksi, tapi tak semenggah). Dengan beg sandang yang melebihi paras punggung, seluar besar kat bahagian bawah kaki, t-shirt gedoboh, pakai tudung, boleh tak korang bayangkan watak pempuan ni?

Senang cakap macam ni lah, macam perempuan kampung jakun yang eksyen semacam bila masuk shopping complex. Sorry aku bukan nak kutuk perempuan kampung, aku pun asal dari kampung.

Tapi tolonglah jangan nak emosional tak tentu pasal. Behave lah kalau kat tempat awam. Paling tak bagus kau menyumpah-nyumpah salesperson tu sebab kau rasa dia tak layan kau. Sebab salesperson tu layan kitaorang :) haha.

Habis tu, kalau kau masuk dengan muka masam, lepas tu berdiri tercegat kat belakang kitaorang, takde pun nak tanya salesperson tu apa-apa macamana dia nak layan kau? Dia pun tak tau apa yang kau nak beli. At least kau belek-belek lah barang kat situ, then dia akan approach kau ye tak?

Isyy tak pasal aku dah mengomel. Orang macam ni pun ada. Kalau anda rasa diri anda tu tak menarik perhatian, do something supaya orang tertarik dengan anda. Bukan mengamalkan sikap sombong macam awak sorang je yang banyak duit.

Ok tutup cerita.

Sekarang cerita gambar bawah ni.

Aku rembat kat Nose Alpha Angle. RM10 je! The clearance stock exclusively only at Nose Alpha Angle. Oke lah buat kasut raya haji kan :) hehe. Selesa pulak tu.

.
.

Oleh kerana aku dengan Irwan mengamalkan PJJ (Perkahwinan Jarak Jauh), jadi kalau rindu dengan suami tercinta aku akan buat ini.

Ber 'camwhore' sebelum pergi kerja, kemudian hantar MMS pada suami tercinta "Isteri Nak Pergi Kerja". Yelah nak 3G kat tempat Irwan line tak jelas sangat, so MMS je yang boleh. Jadi lah kan :)


Oh ya! Sekarang aku officially "Puan" dalam pangkalan data office aku. Bangga :)

Tu yang best kalau perempuan dah kahwin, dari "Cik" tukar jadi "Puan". Tapi kalau lelaki tetap "Encik" kan?

Selamat Hari Raya Aidiladha semua :)

Ini raya haji pertama bergelar isteri, excited!

Hati-hati di jalan raya ya!

6 comments:

TiKa LEh said...

sush kalo org high temper ni..hohoSelamat hari raya aidiladha jgk kak..

E.d.Y said...

selamat hari raya AIDILADHA puan gha...:)

.Najihah A. said...

.Tika.

tu lah pasal, menyakitkan hati je. Selamat hari raya Qurban ;)

.Najihah A. said...

.Edy.

Selamat ;) Thanks Encik Edy.

Ari said...

Cantiknya kasuttttt!! Heeee...

Ala PJJ pon sweet tau kalau kena gaya. Hantar mms cm tu ke...webcam ke.. kan?

:)

.Najihah A. said...

.Ari.

Ehe kasut murah :)

Haah betul3, cuba mengamalkan perkara2 yang sweet sekarang ni.hehe