Thursday, December 23, 2010

.Hari Ini Dua Dalam Satu.

Assalamualaikum.

Hello! Hello! Selamat Hari Jumaat Khamis semua. <--TQ Amy! :D

Hari ini ada dua perkara penting berlaku di pejabat aku. Satu ialah acara Exchange Gift, satu lagi adalah...tunggu sampai habis entri, korang tau lah nanti :D

Baik, mari ke cerita pertama.
.
.
Seperti tahun lepas punya cerita, tahun ini kali kedua aku menyertai acara exchange gift ni. Agak ramai yang menyertai termasuk big boss aku. Tapi ada jugak yang tak mau join dengan bermacam alasan. Ada yang cakap exchange gift ni budaya orang Kristian sempena Krismas lah, tapi sebenarnya ramai yang kedekut kot? huhu.

Pada aku benda ni cuma for fun, sebagai release tension kerja sikit kan. At least ada lah jugak aktiviti kan?Setiap orang ambil bahagian akan dapat nama orang yang dia perlu kasi hadiah bernilai minima RM40. Jadi acara penyampaian hadiah berlaku tadi jam sepuluh pagi.

Dimulakan dengan big boss.
Dia dapat towel Liverpool oooh! Lagi satu dia dapat table clock Liverpool jugak. Kemain suka dia dapat hadiah ni. Al-maklumlah semangat "You'll Never Walk Alone" sangat tinggi! :)

Siapa lah yang bagus memahami minat bos tu kan?

Aku lah yang bagi. haha. :P


Tapi dalam banyak-banyak hadiah yang ramai orang dapat, yang dua kat bawah ini dikira unik sikit.

Ayu sungguh dapat kebaya, dan cik abang tu dah macam Jack Sparrow versi Kelantan aku tengok.hehe. (Dia memang orang Kelantan pun)


Kah kah kah! Siap ada bontot getah kat seluar pirate tu. Lucah gila gambar ni. Mampus aku kena saman. Ala for fun lagi pun kan?


Aku pulak dapat apa?


Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Dream Unlimited Shower Gel from BodyShop.


Wangi gila kot! Rasa macam nak balut tangan pakai plastik lepas basuh tangan pakai benda ni. Macam dalam cerita Musang Berjanggut tu.hehe.

Terima kasih siapa yang bagi ini, saya suka gila ah! :)
.
.
Oke cerita kedua pulak.

Lepas dah happy happy yeayyyy dapat hadiah, tiba-tiba dikejutkan dengan loceng penggera kebakaran. Mak aihhhhh!

Terus macam panik, dah tak fikir pasal kerja, terus rembat handphone dengan dompet terus keluar berlari menyelamatkan diri. Sampai lupa nak menyelamatkan handbag tersayang.haha.

Tapi rupa-rupanya fire drill daa.

Lama wehh tak terkejut dengan fire drill ni, last masa tingkatan 5. Dah tujuh tahun kot.
Ini assembly point kitaorang.

Semua berpusu-pusu keluar sebab dah cuak. Tapi bila tau je fire drill, mula lah lenggang kangkung macam takde perasaan. Kalau terbakar betul-betul macamana?


Oke itu je ceritanya. Esok aku kena start kerja pukul7 pagi. Sebab esok Christmas Eve, so banyak international market yang half day, semua kena rush esok!

Itu esok punya cerita, yang penting hari ni Irwan datang KL.

Yeaaaaaaaaaaaaaaaaah! :)

2 comments:

E.d.Y said...

haha..xsuka fire drill masa kat sekolah...ngantuk beb..

.Najihah A. said...

.Edy.

Tiap kali firedrill mesti mengeliat dulu.huhu